KroatiŽ - Republika Hrvatska
Hoofdstad: Zagreb
Oppervlakte: 56 542 km2
Aantal inw.: 4 400 000
Inwoners/km2 = 78
Staatsvorm: Republiek
Taal: Kroatisch
Godsdienst: Rooms-Katholiek 87.8%
Orthodox 4.4%
Ambassade,
Visa en gezond-
heidsinformatie
Klik hier voor alle Ambassade/Visa/Gezondheids informatie
       

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over de bestemmingen

De Velebit
De velebit is simpelweg een begrip in kroatiČ. Van een vervaarlijke piek is niet echt sprake, want de hoogste top bevindt zich 1757 meter boven de zeespiegel. De velebit put eerder zijn reputatie uit zijn breedte (eigenlijk gaat het om een bergkam van wel 145 km) en vooral uit de klimatologische en landschappelijke eigenschappen. Noord velebit is zelfs uitgeroepen tot nationaal park.

Het Jaar Van De Grote Comeback
De lezers van lonely planet hebben kroatie uitgeroepen tot hot spot nr.1 van 2005 (met china als runner up en argentinie op drie). Enerzijds een van de ontelbare statistieken die het gebrek aan nieuws moeten kleuren, anderzijds word je zoiets niet vanzelf. Kroatie is een schatkamer die op ontdekking wacht.

Kroatie Boomt
De rapporten waren vorig jaar al heel positief, in sommige gevallen zelfs uitstekend. Anno 2005 gaan we echter over naar de overtreffende trap. Het aantal boekings 'boomt' immers op spectaculaire wijze. Zo sterk dat er voor iedereen een heel stevige progressie is, want de taart is dit jaar onder meer eters te verdelen. We zetten achter mekaar de traditionale generalisten en bij de specialisten de gevestigde waarde en de beide nieuwkomers die voor zichzelf de rode kroatische loper uitgerold hebben.

Kroatie Speelt Weer Mee
Op toeristisch gebied gaat het met kroatiČ bijzonder voor de wind. Deze bestemming heeft alles om de wervende en veeleisende toerist een meerwaarde aan zijn vakantie te geven. Naast het bekende en door de unesco beschermde stad dubrovnik, is het ook de moeite om split te bezoeken, wat voor de meeste toeristen een blinde vlek is. Het stadsbestuur van split stelt het hele jaar door een spectaculair programma op te benen. Zij garanderen festiviteiten van een hoog niveau.

Zagreb - Citytrip
Zagreb heeft onnoemelijk veel terrassen, met kleurrijke kussentjes naar een of ander drankje genoemd.

Zagreb - De Vurigste Stad
Het dessert van het europese stedenmenu, de schone slaapster die ontwaakt, de vurigste stad van het noorden: het zijn de meest gehoorde omschrijvingen van riga, de hoofdstad van letland. Amper 13 jaar nadat de voormalige sovjetstaat onafhankelijk werd, is deze havenstad een volwaardige bestemming als citytrip.AlbaniŽ
Andorra
ArmeniŽ
Azerbeidzjan
BelgiŽ
BosniŽ-Herzegovina
Bulgarije
Canarische Eilanden
Denemarken
Duitsland
Estland
Finland
Frankrijk
Gibraltar
Griekenland
Hongarije
Ierland
IJsland
ItaliŽ
Kazachstan
KroatiŽ
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
MacedoniŽ
Malta
MoldaviŽ
Monaco
Montenegro
Nederland
Noorwegen
OekraÔne
Oostenrijk
Polen
Portugal
RomeniŽ
San Marino
ScandinaviŽ
Schotland
ServiŽ
SloveniŽ
Slowakije
Spanje
Tsjechische Republiek
Vaticaanstad
Verenigd Koninkrijk
Wit-Rusland
Zweden
Zwitserland